SOSYAL, KÜLTÜREL ve SPOR ETKİNLİKLERİ

/SOSYAL, KÜLTÜREL ve SPOR ETKİNLİKLERİ
SOSYAL, KÜLTÜREL ve SPOR ETKİNLİKLERİ 2017-11-06T17:20:31+00:00

SOSYAL SORUMLULUK ETKİNLİKLERİ

Öğretim üye ve öğrencilerimizden oluşan 16 kişilik grup Gökkuşağı İlköğretim Okulunda   “Serebral palsi”  taraması yapmıştır.

Ankara Üniversitesi Kadın Platformu “Hayata El Ver Projesi” kapsamında, Sağlık Bakanlığı’nın himayesinde, Ankara Üniversitesi ve Resüsitasyon Derneği’nin katkılarıyla “Kalp Durmasında İlk ve Doğru Müdahale” temalı sosyal sorumluluk projesiyle ilgili farkındalık toplantısı fakültemiz konferans salonunda gerçekleşmiştir. Öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte, ani kalp durmasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatılmıştır. 125 kişiye uygulamalı eğitim ve katılım belgesi verilmiştir.

22 Haziran 2016 tarihinde Ankara Üniversitesi Öğrenci Konseyi, Fakültemiz öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz Terör bölgesinde yaralanan Gazileri Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezinde ziyaret ettiler.

KÜLTÜR GEZİLERİ

2016-2017 Eğitim Öğretim yılında; Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi olarak kültür gezisi amacıyla; Tüm sınıflardan 50 öğrencimiz Kapadokya gezisi ve bu kapsamda Nevşehir Üniversitesi Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Ağız Diş Sağlığı Teknikerliği bölümünü ziyareti etti

MÜZİK KULÜBÜ

DHFMK (Diş Hekimliği Fakültesi Müzik Kulübü), 2000 yılında müziğin her dalında,öğrencilerimizin bir şeyler üretip paylaşması için kuruldu.

Kurulduğu günden bugüne amatör ruhla çeşitli etkinlikler gerçekleştirmekte ve bunları üniversite ortamında müzikseverlere sunmaktadır. Fakültemiz bünyesinde çalışma yeri, müzik aleti, bireysel ve toplu çalışma olanakları sağlamakta, konserlerler, dinletiler ve söyleşiler düzenlemektedir.

RESİM ATÖLYESİ

TİYATRO KULÜBÜ

DİFTİT  (Diş Hekimliği Fakültesi  Tiyatro Topluluğu) Öğrencilerimizden oluşan topluluk. Fakülte dışında diğer fakültelere de ulaşmayı hedef kabul eden anlayışla çalışmalarını 1993 yılından bu yana kesintisiz sürdürmektedir.

Zilli Zarife ( Haldun DORMEN )

Saatleri Ayarlama Enstitüsü ( Ahmet Hamdi Tanpınar )

Son yıllarda sergilenen oyunlar:

OYUN ESER ETKİNLİK SENE

Zilli Zarife Haldun DORMEN Ankara Üniversitesi Kültür Sanat Etkinlikleri – Eczacılık Fakültesi 50. yıl salonu 2017

Saatleri Ayarlama Enstitüsü Ahmet Hamdi Tanpınar Ankara Üniversitesi Kültür Sanat Etkinlikleri – Eczacılık Fakültesi 50. yıl salonu 2016

Müfettiş Nikolay Vasilyeviç GOGOL Ankara Üniversitesi Kültür Sanat Etkinlikleri – Eczacılık Fakültesi 50. yıl salonu 2015

Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım  Haldun DORMEN Ankara Üniversitesi Kültür Sanat Etkinlikleri – Eczacılık Fakültesi 50. yıl salonu 2014

Resimli Osmanlı tarihi Turgut ÖZAKMAN Ankara Üniversitesi Kültür Sanat Etkinlikleri – Eczacılık Fakültesi 50. yıl salonu 2013

Yalancı Aranıyor Dimirti PSATHAS Ankara Üniversitesi Kültür Sanat Etkinlikleri – Eczacılık Fakültesi 50. yıl salonu 2012

Sinema Kulübü

Hacettepe Üniversitesi, Türkiye Barolar Birliği ve Lions Eğitim ve Hizmet Vakfı işbirliği ile madde bağımlılığı ile mücadelede en önemli hedef gurup olan üniversite öğrencileri açısından tehlikeye dikkat çekmek üzere düzenlenen Esaretten Cesarete Kısa Film Yarışmasında fakültemiz Sinema Grubu YOLCU” filmi ile en iyi kısa film dalında 3. olmuştur.

Spor Oyunları

Fakültemiz öğrencileri Basketbol, Futbol, Voleybol, Yüzme, Masa Tenisi müsabakalarında her sene başarılı sonuçlar almakta, özellikle bayan sporcularımızın Basketbol ve Voleybolda 1. likleri bulunmaktadır.