SOSYAL, KÜLTÜR ve SPOR ETKİNLİKLERİ

/SOSYAL, KÜLTÜR ve SPOR ETKİNLİKLERİ
SOSYAL, KÜLTÜR ve SPOR ETKİNLİKLERİ 2018-04-10T14:27:22+00:00

SOSYAL SORUMLULUK ETKİNLİKLERİ

Öğretim üye ve öğrencilerimizden oluşan 16 kişilik grup Gökkuşağı İlköğretim Okulunda   “Serebral palsi”  taraması yapmıştır.

Ankara Üniversitesi Kadın Platformu “Hayata El Ver Projesi” kapsamında, Sağlık Bakanlığı’nın himayesinde, Ankara Üniversitesi ve Resüsitasyon Derneği’nin katkılarıyla “Kalp Durmasında İlk ve Doğru Müdahale” temalı sosyal sorumluluk projesiyle ilgili farkındalık toplantısı fakültemiz konferans salonunda gerçekleşmiştir. Öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte, ani kalp durmasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatılmıştır. 125 kişiye uygulamalı eğitim ve katılım belgesi verilmiştir.

22 Haziran 2016 tarihinde Ankara Üniversitesi Öğrenci Konseyi, Fakültemiz öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz Terör bölgesinde yaralanan Gazileri Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezinde ziyaret ettiler.

KÜLTÜR GEZİLERİ

2016-2017 Eğitim Öğretim yılında; Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi olarak kültür gezisi amacıyla; Tüm sınıflardan 50 öğrencimiz Kapadokya gezisi ve bu kapsamda Nevşehir Üniversitesi Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Ağız Diş Sağlığı Teknikerliği bölümünü ziyareti etti

MÜZİK KULÜBÜ

DHFMK (Diş Hekimliği Fakültesi Müzik Kulübü), 2000 yılında müziğin her dalında,öğrencilerimizin bir şeyler üretip paylaşması için kuruldu.

Kurulduğu günden bugüne amatör ruhla çeşitli etkinlikler gerçekleştirmekte ve bunları üniversite ortamında müzikseverlere sunmaktadır. Fakültemiz bünyesinde çalışma yeri, müzik aleti, bireysel ve toplu çalışma olanakları sağlamakta, konserlerler, dinletiler ve söyleşiler düzenlemektedir.

RESİM ATÖLYESİ

TİYATRO KULÜBÜ

DİFTİT  (Diş Hekimliği Fakültesi  Tiyatro Topluluğu) Öğrencilerimizden oluşan topluluk. Fakülte dışında diğer fakültelere de ulaşmayı hedef kabul eden anlayışla çalışmalarını 1990 yılından bu yana kesintisiz sürdürmektedir.

1990-1991 öğretim döneminde fakültemiz sosyal komisyonu bünyesinde kurulan topluluğun ilk yıllarında öğrencilerimiz Bahadır TUNÇ, Oktay ÇOŞAR ve Ferhat GEMLİK yönetmen olarak görev almıştır.

1991 yılında Haldun TANER ’in “ Ay Işığında Şamata” , 1992 yılında ise Bavillet ve Gredy’nin yazdığı “ Kaktüs Çiçeği “ oyunlarını sahneye koymuşlardır.

Son yıllarda sergilenen oyunlar:

2017 Haldun DORMEN “Zilli Zarife

2016 Ahmet Hamdi Tanpınar  “ Saatleri Ayarlama Enstitüsü

2015  Nikolay Vasilyeviç GOGOL “ Müfettiş

2014 Haldun DORMEN  “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım

2013 Turgut ÖZAKMAN  “ Resimli Osmanlı Tarihi

2012  Dimirti PSATHAS  “ Yalancı Aranıyor

Zilli Zarife ( Haldun DORMEN )

Saatleri Ayarlama Enstitüsü ( Ahmet Hamdi Tanpınar )

Sinema Kulübü

Hacettepe Üniversitesi, Türkiye Barolar Birliği ve Lions Eğitim ve Hizmet Vakfı işbirliği ile madde bağımlılığı ile mücadelede en önemli hedef gurup olan üniversite öğrencileri açısından tehlikeye dikkat çekmek üzere düzenlenen Esaretten Cesarete Kısa Film Yarışmasında fakültemiz Sinema Grubu YOLCU” filmi ile en iyi kısa film dalında 3. olmuştur.

Spor Oyunları

Fakültemiz öğrencileri Basketbol, Futbol, Voleybol, Yüzme, Masa Tenisi müsabakalarında her sene başarılı sonuçlar almakta, özellikle bayan sporcularımızın Basketbol ve Voleybolda 1. likleri bulunmaktadır.